Je bent van plan om foto’s te laten maken in de prachtige buitenlucht. Of het nu gaat om portretfoto’s, samen met jouw partner, gezin, familie of welke samenstelling dan ook, wil je de mooiste locatie gebruiken voor het zetten van de beste sfeer. In Limburg hebben we prachtige natuurgebieden die uitermate geschikt zijn als decor voor ieder mogelijke fotoshoot. Vanaf 1 maart 2024 is het verplicht om in gebieden van natuurmonumenten schriftelijk toestemming te vragen en een vergunning te kopen.

Natuurmonumenten heeft sinds 1 maart 2024 de regels aangescherpt met betrekking tot het verlenen van toestemming. Hoewel deze regelgeving al lange tijd bestaat zal de naleving ervan strikter gehandhaafd worden. Een belangrijke reden voor natuurmonumenten is dat de natuur beter beschermd moet worden tegen ongeoorloofd gebruik, evenals drukte vermijden bij meerdere gelijktijdige evenementen/producties.

Het is dus noodzakelijk om een fotoshoot in een natuurgebied onder beheer van natuurmonumenten goed te plannen. Op dit moment is de verwachting dat het toestemmingstraject 6 weken duurt per aanvraag. Hierbij wordt gekeken naar de rechtmatigheid van de aanvraag en of er op dat moment andere aanvragen van toepassing zijn. Voor natuurmonumenten is het dan cruciaal dat de impact op de natuur meegenomen wordt in de goedkeuring van deze vergunning.

Aan het vergunningstraject zitten per goedgekeurde vergunning €50,- administratie kosten verbonden. Daarnaast kan de lokale beheerder van natuurmonumenten besluiten om een extra toeslag te rekenen als bijdrage voor de natuur en eventuele vereiste ondersteuningskosten. Verder is het goed mogelijk dat natuurmonumenten op specifieke tijden in het jaar de vergunning kan weigeren als tijdens het broedseizoen. Deze regels gelden per natuurgebied en worden inzichtelijk tijdens de aanvraag.

We moeten er voor zorgen dat we dit alles meenemen in de zoektocht naar de geschikte locatie. Zonder vergunning en toestemming zal ik geen gebied van natuurmonumenten. Ik zal voor de vereiste locaties zorgdragen voor de juiste vergunning en toestemming. Afhankelijk van het pakket wat je kiest voor het maken van de foto’s zijn de kosten voor de vergunning inbegrepen, of komen deze als extra erbij. Voordat we de offerte opstellen en de locatie gekozen hebben zal duidelijk worden hoe deze kostenverdeling in elkaar zit. Zo voorkomen we onaangename verassingen achteraf.

Stefan Oostwegel Fotografie -
De bruiloft

Hoe ga ik te werk op een bruiloft

Stefan Oostwegel Fotografie -
Evenementfotografie

Het beste pakket voor jouw evenement

Stefan Oostwegel Fotografie -
Intake bruiloft

Een kennismakingsgesprek voor mijn rol als bruidsfotograaf

Stefan Oostwegel Fotografie -
Zwangerschap fotoshoot

Hoe verloopt een zwangerschap fotoshoot

Vind je dit interessant? Kijk dan eens bij

Stefan Oostwegel Fotografie -
Trouwfotograaf

Een trouwfotograaf voor de mooiste herinneringen van jullie bruiloft

Stefan Oostwegel Fotografie -
Day in the life fotografie

Een prachtig beeld van het dagelijks leven

Stefan Oostwegel Fotografie -
Zwangerschap en Newborn fotografie

Je zwangerschap en of newborn vastleggen voor de mooiste herinneringen

Stefan Oostwegel Fotografie -
Evenementen fotografie

Jouw evenement groot of klein snel in beeld gebracht

Stefan Oostwegel Fotografie -
Fotoshoot op locatie

Een fotoshoot op locatie zoals jij dat graag wilt

Stefan Oostwegel Fotografie -
Communie fotografie

Foto's vooraf of tijdens de communie voor de mooiste herinneringen

Stefan Oostwegel Fotografie -
Fotowandeling

Lekker wandelen zonder ongemakkelijke fotomomenten