fbpx

FAQ

Het kan zijn dat er vragen bij je opkomen als je de artikelen op mijn website leest. Deze FAQ pagina staat voor de ‘Frequently Asked Questions’ ofwel de Meest Gestelde Vragen. Kortom, dit zijn vragen die vaker bij mensen naar voren komen. Hopelijk kun je hier snel antwoord vinden op je vragen.

Op welke locatie maken we foto's?

Een locatie kan overal zijn. Je mag zelf kiezen voor een mooi plekje of ik adviseer je een locatie. Natuurlijk is het belangrijk dat je van te voren toestemming regelt indien dit geen openbaar terrein is.

Hoeveel foto's krijg ik?

Dat hangt natuurlijk van veel factoren af. Het is belangrijk dat we iedereen goed op de foto krijgen. Je krijgt alle foto’s toegestuurd waar ik tevreden over ben. Dit kan dus verschillen per fotoshoot.

Hoe worden foto's aangeleverd?

Foto’s worden altijd digitaal aangeleverd. Zodra we het eens zijn over de foto’s en de betaling is afgerond, stuur ik je de foto’s in de hoogste kwaliteit door. Hiervoor maak ik gebruik van WeTransfer, een ideaal middel om snel via de email alle foto’s toe te sturen.

Hele grote bestanden als bij bruiloften worden via een speciale link gestuurd. Deze kun je downloaden op je laptop. De grootte is vaak rond de 6GB, dus kost enige tijd om te voltooien

Hoe werkt de betaling en oplevering?

De betaling zal altijd via bank gebeuren. Zodra de foto’s klaar zijn zal ik ze met een wachtwoordbeveiliging en watermerk op mijn website plaatsen. Je kunt dan eerst zelf rustig de foto’s bekijken. Tevens stuur ik je ook een betaalverzoek via de mail. Op die manier kun je via Ideal betalen. Als de betaling afgerond is stuur ik de foto’s in hoge kwaliteit op zonder watermerk via WeTransfer.

Copyright op foto's

Zodra je de foto’s betaald hebt zijn ze voor jou. Je mag er alles mee doen wat je wilt. Je kunt ze laten afdrukken, boven je bed hangen, op facebook plaatsen en nog véél meer! De foto’s worden aangeleverd zonder watermerk.

Daarnaast blijf ik eigenaar van de foto’s.

Verder plaats ik de foto’s op mijn facebook pagina en website om mijn portfolio verder uit te breiden, tenzij je hier bezwaar tegen maakt.

Kan ik ook in een studio foto's maken?

Ik beschik over apparatuur om een studio shoot te maken. Helaas heb ik deze niet standaard opgebouwd en dient dit van te voren te gebeuren. Het plannen van een afspraak is daarvoor zeer belangrijk

De ruimte die ik gebruik en de apparatuur waar ik over beschik maken het mogelijk om maximaal 2 personen en 1 kind te fotograferen.

Kan ik pasfoto's laten maken?

Natuurlijk mag je langskomen om pasfoto’s te laten maken. Helaas kun je mijn foto’s niet gebruiken voor officiële papieren als een paspoort, rijbewijs of iets anders. Aan dergelijke foto’s zijn strikte eisen gesteld.

Pasfoto’s voor overige documenten, ledenpasjes, profielfoto’s etc maak ik met alle plezier.

Fotokwaliteit

Fotokwaliteit is lastig samen te vatten als ‘goed’ of ‘slecht’.

Ik maak gebruik van een 20 megapixel camera en lever de foto’s op tussen de 300PPI en 500PPI. Hoe hoger het getal bij de PPI, hoe beter de foto wordt. Dit heeft als gevolg dat de foto kleiner van formaat wordt.

De gemiddelde fotogrootte zit tussen de 27.8×18.5 cm en de 46.4×30.9 cm. Dit kan uiteraard afwijken als ik een afbeelding heb bijgesneden.

Wil je graag een groter formaat? Dat kan! Helaas zal dit automatisch ten koste gaat van de kwaliteit voor de afdruk. Ik hoor graag als ik een afbeelding met aangepaste kwaliteit kan aanleveren.

BTW

Op mijn prijzen, facturen en offertes staat altijd een BTW vermelding.

Voor bedrijven

uiteraard maak ik ook foto’s voor bedrijven, klein en groot! Hiervoor maak ik graag een gepaste offerte en stuur ik een factuur. De factuur kan voorzien worden van een PO nummer of ander kenmerk. De factuur is voorzien van een BTW vermelding.

Nog vragen?

Heb je na het lezen van deze FAQ nog steeds geen antwoorden? Dan kun je altijd contact met mij opnemen. Je mag een email sturen, bellen of het contact formulier invullen. Al deze informatie kun je vinden op mijn contactpagina.

© Stefan Oostwegel Fotografie – Alle afbeeldingen bevatten auteursrecht en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden voor andere doeleinden. Stefan Oostwegel Fotografie bestaat uit www.polaroid-huren.nl, www.stefanoostwegel.nl, www.bruidsfotografie-limburg.nl, www.fotograaf-maastricht.nl, www.fotografielimburg.nl, www.studio-fotografie.nl – Alle rechten voorbehouden