Over mij

Mijn naam is Stefan Oostwegel, ik ben 34 jaar en mijn passie is fotografie. Ik werk vanuit het prachtige Amby in Maastricht – Limburg. Graag maak ik foto’s van alles wat om mij heen gebeurt. In de loop der jaren heb ik steeds meer interesse gekregen in fotografie. Daar waar ik eerst verkoper was van fotocamera’s, kijk ik nu met veel genoegen door de zoeker op zoek naar mijn volgende shot. Hoewel ik leergierig ben heb ik geen speciale opleiding gevolgd tot fotograaf. Alles wat ik kan heb ik mogen leren van andere professionals.

Je zult je afvragen waarom fotografie mijn passie is, goede vraag! Ik ben altijd gefascineerd hoe een bepaald moment op een foto terecht kan komen. Je hoort mensen vaker roepen ‘Ik plak niet op een foto’, totdat je een spontane foto ziet. De blik die vastgelegd wordt, een blik die niemand echt ziet, dat vind ik fantastisch. Zo onopgemerkt mogelijk probeer ik foto’s te maken, om juist die blik vast te leggen. Je ziet dan een echte emotie naar voren komen, als blijdschap, puur gelukt of soms verdriet. Het is de kunst om die emotie uit te drukken in de foto; een glimlach alleen is niet voldoende. Je wil in staat zijn die emotie te voelen als je naar de foto kijkt, je moet je kunnen inleven. Eigenlijk moet het voelen alsof je in iemands hoofd zit.

De reacties van de mensen op de foto’s is een echte drijfveer. Een ‘wow’ effect, of grote ogen en een glimlach van verbazing, dat geeft een ware voldoening. Ondanks dat ik geen beroepsopleiding tot fotograaf heb gevolgd blijf ik altijd leergierig. Altijd ben ik zoekende naar nieuwe technieken om mijn foto’s nog beter en mooier te maken. Al mijn kennis en kunde heb ik mogen leren van andere professionals, die bereid zijn om hun kennis met mij te delen. Om die reden kan ik ook niet op tegen de aller grootste professionals. Ondanks dat ben ik zeer trots op wat ik neerzet, samen met jullie, mijn klanten.

Als je interesse hebt in mijn foto’s kun je een kijkje mijn galerij waarin ik al mijn albums publiceer in overleg met de klanten. Er is maar één manier om een fotograaf ècht te beoordelen en dat is te kijken naar zijn werk. Ik hoop dat ik je interesse wek voor een leuke shoot. Ik sta open voor alles! Kom gerust voor een shoot in mijn studio of ergens op locatie, samen maken we er een te gekke shoot van! Heb je iets in gedachten wat je niet terug ziet op mijn website? Stuur dan een berichtje via het contactformulier. Ik denk graag met je mee in een zoektocht naar de beste foto voor jou!

Groetjes,

Stefan Oostwegel

Maastricht – Limburg