Fotowandeling met de familie

Tips voor de mooiste spontane familiefoto's tijdens een fotowandeling

Samen met de familie en wil je mooie foto’s maken? Ik ben de perfecte familiefotograaf voor het vastleggen van spontane en mooie herinneringen. De ongedwongen foto’s geven vaak de beste herinneringen. Soms is het spannend om een foto te maken met een groep, of lijkt het juist heel saai. Een leuke fotowandeling met de familie is perfect voor het vastleggen van leuke en spontane momenten!

De locatie

Kies een locatie die goed bereikbaar is voor een wandeling. Let er vooral op of de setting past bij jullie behoeften. Als je een natuurmens bent, kun je beter niet in de binnenstad van Maastricht gaan wandelen. Als je juist van cultuur en architectuur houdt, is het beter om een bos te mijden. Kies een plek die goed aansluit bij jullie zelf. Denk er ook over na dat de bereikbaarheid en toegankelijkheid voor iedereen handig is.

De route

Dan komt natuurlijk de route. We gaan wandelen voor de foto’s, dus moeten we een mooi stukje afleggen. De kern van deze fotoshoot is juist de spontaniteit en ongedwongenheid, niet de wandeling! Kies hiervoor een korte route die goed toegankelijk is voor alle mensen. Ga niet over smalle bergpaadjes wandelen die ernstig begroeid zijn, maar juist open en vrij, zodat meerdere mensen samen op de foto kunnen. Natuurlijk is een kort stukje door de struiken kruipen altijd leuk, maar voor het overgrote deel is een goed begaanbare weg handiger.

Het tempo en samenstelling

De bedoeling is dat iedereen rustig loopt. Als fotograaf is het voor mij onmogelijk een hoog tempo bij te houden, terwijl ik het gezelschap in beeld breng. Ik loop van voor naar achter en door de struiken voor de mooiste foto’s. Het helpt dan ook als jullie een langzame pas hebben. Probeer met zoveel mogelijk mensen te lopen en te vertellen. Kies geen serieuze onderwerpen om over te praten, want dan krijgen we niet de mooiste foto’s. Het is natuurlijk het leukste als mensen lachen en flauwekul maken.

Wat kun je doen?

Behalve rondlopen over de weg kun je veel leuke dingen doen. Denk er bijvoorbeeld aan om af en toe wat kinderen op de rug of in de nek te nemen. Met een korte ‘paardenrace’ of andere flauwekul krijgen we hele leuke foto’s. Is er een mooie plek om hutten te bouwen voor de kinderen? Blijf daar dan staan en help de kinderen een gave hut te maken. Laat de kinderen meer doen dan alleen wandelen. Voor de allerjongsten is het leuk om halverwege een ‘paardenbloem-pluk-sessie’ te houden of takken te zoeken om mee te lopen. Laat iedereen deelnemen en elkaar helpen.

Wat neem je mee?

Bij voorkeur zo min mogelijk. Zorg dat de broekzakken leeg zijn en geen overbodige tassen of jassen nodig zijn. Laat alles thuis of in de auto wat daar veilig kan blijven liggen. Ook handtassen die geen kledingaccessoire zijn, kunnen beter wegblijven. Kinderen in een kinderwagen hoeven niet te dienen als pakezel, dan blijft er van de kinderen weinig over op de foto!

Wat doen we met de camera?

Het beste is om mij volledig te negeren. Als ik jullie niet kan bijhouden omdat ik heen en weer aan het rennen ben of in de struiken aan het kruipen ben, wacht dan even. Blijf lekker praten en wissel van gesprekspartner. Je hoeft niet naar de camera te kijken of te poseren voor de camera.

Fotograaf nodig?

Ben je op zoek naar een enthousiaste en ervaren familiefotograaf in Maastricht of Limburg? Boek nu voor de mooiste herinneringen van jouw familie of klik op meer informatie om alles te weten te komen wat ik voor jullie kan doen!

Fotowandeling

Poseren is niet altijd even leuk, maar toch wil je de mooiste foto's. Een fotowandeling is een prachtige manier om leuke spontane foto's te krijgen zonder ongemakkelijk te hoeven poseren! We lopen met z'n alle op het gemak terwijl ik iedereen op de foto zet.

Werkwijze Fotowandeling

Stefan Oostwegel Fotografie - Vergunning gebieden natuurmonumenten
Vergunning gebieden natuurmonumenten

In gebieden van natuurmonumenten is het vereist om een vergunning te regelen voor het maken van foto's

Stefan Oostwegel Fotografie - USB Stick
USB Stick

Jouw herinneringen veilig op een USB-stick

Stefan Oostwegel Fotografie - Fotoalbum
Fotoalbum

Leg je herinneringen vast in een fotoalbum

Stefan Oostwegel Fotografie - Betalen
Betalen

Hoe gaat de betaling in z’n werk?