First look

Tips voor de mooiste foto's van de first look

Jullie bijzondere dag is volop aan de gang

Ik heb prachtige trouwfoto’s gemaakt van de visagie en het aankleden. Nu komt vaak een zeer belangrijk moment: ‘the first look’. De zenuwen gieren door jullie lijf als je elkaar op z’n mooist mag treffen op jullie bruiloft! Als trouwfotograaf geniet ik van dit moment omdat hier prachtige emoties te zien zijn op jullie gezichten. De reacties naar elkaar zijn onvergetelijk. Omdat dit moment bijzonder kort is, doe ik er alles aan om de mooiste trouwfoto’s te maken in zo’n kort mogelijke tijd.

Locatie

Voor de first look heb je veel opties. Soms is het bij de bruid thuis, soms bij de ouders, maar soms ook pas op de locatie zelf. Kies een plek uit die logistiek goed aansluit bij jullie agenda en zorg ervoor dat de mensen die belangrijk zijn erbij zijn. De locatie is erg bepalend voor deze herinnering, dus kies vooral iets waar je ook waarde aan hecht. Denk bijvoorbeeld aan jouw ouders' huis of de ceremonie locatie.

Spanning opbouwen

Als het goed is, hebben weinig mensen de bruid al gezien. Voor velen, inclusief de bruidegom, is het een grote verrassing wat er gaat komen. Het leukste is als we de spanning nog een beetje kunnen opbouwen! In mijn jaren als trouwfotograaf heb ik vele ‘first looks’ mogen meemaken; zelfs voor mij is het een spannend moment. We sturen iedereen weg die aanwezig is. Meestal vindt de first look bij de deur plaats, waar de bruidegom komt aanbellen. Pas als iedereen weg is, ga ik met de bruid in de gang achter de gesloten deur wachten op dat ene belletje.

Licht en ruimte

Deze locatie biedt vaak minder mogelijkheden om te kiezen. Zo is het vaak lastig om een goed verlichte ruimte te hebben voor het maken van de trouwfoto’s. Dit is natuurlijk geen probleem! Je hoeft geen bijzondere verlichting op te hangen of de gordijnen open te doen. Nu blijft het extra spannend in de hoop dat niemand jou ziet.

Opstelling gasten

Wat is het toch leuk met alle mensen om jullie heen! Om de mooiste trouwfoto’s te maken, is het leuk als alle aanwezige gasten (en eventueel buren) buiten op straat een kringetje om de deur maken. Zo krijg ik bij elke foto een heleboel bijzondere mensen erop! Het is verstandig om te vragen of de aanwezigen niet met een telefoon of camera staan. Het is jammer om een foto te krijgen waar paps of mams dwars door de telefoon staat te kijken naar jullie bijzondere moment.

Ding-dong

Eindelijk komt daar dat verlossende belletje. De deurbel gaat af, je beweegt naar de deurklink en opent de deur. Achter deze deur staat jouw partner die helemaal ondersteboven is van jou! Onder luid ‘ahh’ en ‘aww’ en ‘wauw’ van alle aanwezigen mag je elkaar eindelijk in de armen vliegen. Zorg ervoor dat je direct naar buiten loopt zodat ik achter jou aan kan gaan. Ik begin met de blik van de bruidegom, waarna ik buiten direct naar het aangezicht van de bruid ga. Zo krijg ik de meeste emotie op de foto. Als je blijft staan in de deuropening, mis ik belangrijke momenten.

Neem de tijd

Buiten mag je doen wat je wil. Geef elkaar een dikke zoen, vlieg in elkaars armen en wees blij en gelukkig. Geniet met volle teugen van dit moment en neem vooral de tijd. Er is geen haast nodig om dit voorbij te laten gaan. Als jullie maximaal genieten van dit moment zorg ik voor de beste trouwfoto’s van jullie first look.

Trouwfotograaf nodig?

Ben je op zoek naar een enthousiaste en ervaren trouwfotograaf in Maastricht of Limburg? Boek nu voor de mooiste herinneringen van jouw bruiloft of klik op meer informatie om alles te weten te komen wat ik voor jullie kan doen.

Meer tips voor Trouwfotograaf

Stefan Oostwegel Fotografie - Visagie
Visagie

Tips voor de mooiste foto's tijdens de visagie

Lees verder »

Stefan Oostwegel Fotografie - Aankleden bruidegom
Aankleden bruidegom

Tips voor de mooiste foto's tijdens het aankleden van de bruidegom

Lees verder »

Stefan Oostwegel Fotografie - Aankleden bruid
Aankleden bruid

Tips voor de mooiste foto's tijden het aankleden van de bruid

Lees verder »

Stefan Oostwegel Fotografie - De ceremonie
De ceremonie

Tips voor het maken van de mooiste trouwfoto's tijdens de trouwceremonie

Lees verder »

Stefan Oostwegel Fotografie - De taart en de borrel
De taart en de borrel

De beste tips voor mooie foto's tijdens de borrel en de taart

Lees verder »

Stefan Oostwegel Fotografie - De bruidsreportage
De bruidsreportage

Tips voor de mooiste foto's van de bruidsreportage

Lees verder »

Trouwfotograaf

Als trouwfotograaf leg ik jullie bruiloft vast op een ongedwongen unieke manier. Met veel genoegen zal ik mijn rol als trouwfotograaf vervullen op jullie dag. Ik wil er voor zorgen dat jullie onvergetelijke herinneringen krijgen van jullie bruiloft. Alle mooie momenten worden op een natuurlijke manier vastgelegd, met aandacht voor de emoties om er nog jarenlang van te genieten van een prachtige bruiloft. Als trouwfotograaf richt ik mij op Maastricht, maar ook de provincie Limburg. Foto’s daarbuiten maken? Vraag naar de mogelijkheden!

Werkwijze Trouwfotograaf

Stefan Oostwegel Fotografie - De bruiloft
De bruiloft

Hoe ga ik te werk op een bruiloft

Stefan Oostwegel Fotografie - De boudoir fotoshoot
De boudoir fotoshoot

Hoe verloopt een boudoir of lingerie fotosessie?

Stefan Oostwegel Fotografie - Vergunning gebieden natuurmonumenten
Vergunning gebieden natuurmonumenten

In gebieden van natuurmonumenten is het vereist om een vergunning te regelen voor het maken van foto's

Stefan Oostwegel Fotografie - Intake bruiloft
Intake bruiloft

Een kennismakingsgesprek voor mijn rol als bruidsfotograaf

Stefan Oostwegel Fotografie - USB Stick
USB Stick

Jouw herinneringen veilig op een USB-stick

Stefan Oostwegel Fotografie - Fotoalbum
Fotoalbum

Leg je herinneringen vast in een fotoalbum

Stefan Oostwegel Fotografie - Betalen
Betalen

Hoe gaat de betaling in z’n werk?