Je hebt eindelijk je kleintje in je armen mogen nemen na 9 maanden zwangerschap. Een groter genot bestaat niet. Je pasgeboren baby is ontzettend welkom en jullie genieten met volle teugen van dit wonder. Je wil graag ieder moment delen met alle vrienden en familie en kan niet stoppen met kijken. Je had niet gelukkiger kunnen zijn. Om deze prachtige herinneringen te houden aan je pasgeboren baby plannen we een newborn fotoshoot voor de mooiste liefdevolle foto’s.

De newborn fotoshoot kunnen we van te voren afspreken, maar plannen kunnen we pas doen als de kleine goed en gezond op de wereld is gekomen. Belangrijk is dat papa, mama en de baby zich op hun gemak voelen en al even in rust van elkaar hebben genoten. We plannen de newborn fotoshoot in de 2e tot 4e week na geboorte. Later kan uiteraard ook, maar dan is het ‘newborn’ een beetje weg aan het gaan.

Bij het plannen van de newborn fotoshoot houden we rekening dat ik niet kom als jullie nog gebruik maken van kraamzorg. Dan wordt het voor iedereen veel te onrustig waardoor we geen mooie foto’s krijgen. Als ik vroeg na de geboorte kom, kunnen we de baby nog in ieder pose neerleggen, omdat ze nog bijzonder flexibel zijn. Hoe langer we wachten hoe minder flexibel de poses worden. Dit hangt een beetje af van jullie wensen voor het eindresultaat.

Een newborn fotoshoot duurt gemiddeld 3 uur. We nemen de tijd voor alles, want je baby is de baas! Een slapende baby is een tevreden baby: daar kunnen we het meeste mee bereiken! Houdt er dus rekening mee dat je de baby al gevoed hebt als ik kom, waardoor de baby zich het meeste op z’n gemak is.

Tijdens de newborn fotoshoot hebben we tijd nodig om alles te regelen. De baby moet verschoond worden, evenals een voeding krijgen en lekker knuffelen. Jullie baby zal dan ook het tempo bepalen tijdens de newborn shoot.

De voorkeur is dat we de fotohsoot bij jullie thuis houden. Zo hebben we alles tot onze beschikking voor de baby en zitten jullie in een veilige, rustige omgeving. Ik kan op verzoek de mobiele fotostudio meenemen zodat we terplekke newborn foto’s kunnen maken met een studio gevoel. Naast deze studio foto’s maak ik graag gezinsfoto’s. Ongedwongen newborn foto’s in jullie vertrouwde huis. Zo kunnen jullie als gezin samen genieten van elkaar. We proberen op verschillende plaatsen foto’s te maken. Denk bijvoorbeeld aan de woonkamer, kinderkamer, het bed van papa en mama, etc.

Er zijn handige tips voor een succesvolle fotoshoot voor je newborn. Zo plannen we dat ik kom nadat jullie gevoed hebben. Daardoor creëren we tijd om tijdens de fotosessie ook een voeding te geven. Ik maak foto’s van dit drinkmoment. Dit kan de fles zijn of de borst. In alle gevallen worden het nette, elegante foto’s. Probeer verder het huis een beetje op te ruimen. Zo voorkomen we veel drukte tijdens de newborn fotoshoot. Rommel in huis zie je heel snel terug op de foto. Verder is het leuk om tijd vrij te maken voor een bad momentje voor de baby. Een newborn fotoshoot waarbij de baby gewassen wordt in het badje is geweldig. Doe dit laatste alleen als je dit zelf leuk zou vinden en je vertrouwd voelt om dit te doen. Als laatste is het belangrijk om geen andere mensen uit te nodigen. Opa’s, oma’s etc maken een newborn fotoshoot vrij druk, waardoor het onaangenaam kan zijn voor de baby en moeder.

Denk eraan dat newborn foto’s het mooiste worden als papa en mama zich goed voelen en de baby rustig is. We kunnen niets forceren of ongemakkelijk maken. We hebben veel tijd dus die gebruiken we om het rustig, vertrouwd en plezierig te laten verlopen. Alles, voor de mooiste foto’s!

Stefan Oostwegel Fotografie -
Cakesmash

Hoe verloopt een cakesmash?

Stefan Oostwegel Fotografie -
Zwangerschap fotoshoot

Hoe verloopt een zwangerschap fotoshoot

Stefan Oostwegel Fotografie -
USB Stick

Jouw herinneringen veilig op een USB-stick

Stefan Oostwegel Fotografie -
Fotoalbum

Leg je herinneringen vast in een fotoalbum

Stefan Oostwegel Fotografie -
Betalen

Hoe gaat de betaling in z’n werk?

Vind je dit interessant? Kijk dan eens bij

Stefan Oostwegel Fotografie -
Zwangerschap en Newborn fotografie

Je zwangerschap en of newborn vastleggen voor de mooiste herinneringen