Je zoon of dochter gaat de eerste verjaardag vieren. Wat is nu leuker dan vooraf een super gave cakesmash fotosessie te houden in mijn studio? De foto's van deze cakesmash zijn ideaal te gebruiken voor het maken van een uitnodiging, decoratie tijdens het feestje, of fantastische herinneringen in een fotoalbum. Je hebt alleen maar goede redenen om een cakesmash te houden!

Ik hoor vaak mensen denken, 'Wat is in hemelsnaam een cakesmash?' en 'Waarom?'. Een cakesmash is een fotosessie in mijn fotostudio, waarbij een kindje met de handen lekker in een hele grote cup cake mag graaien. De studio is mooi versierd met slingers, ballonnen en andere attributen, voor een feestelijke aankleding. Deze kleine boef mag dan helemaal tekeer gaan op de suikers, boter crème en cake, welke vaak hilarische foto's als gevolg hebben. Waarom houden we een cakesmash? Omdat we dit geweldig vinden, en stiekem zelf in die cake willen graaien!

In de studio tref ik alle voorbereidingen voordat jullie komen . Dit houdt in dat ik alles versier zoals we dat afgesproken hebben. Daarnaast maak ik plaats in de studio zodat zoon- of dochterlief verschoond kan worden op het aankleedkussen. Die hoef je dus zelf niet mee te nemen. Andere spulletjes als schone kleding, luiers en doekjes kun je het beste zelf meenemen.

Als jullie binnenkomen dan kijken we eerst of alles naar wens versierd is. We kunnen van alles nog aanpassen en veranderen. Je eigen versiering mag je meenemen die we op dat moment ophangen of neerzetten. Pas als alles helemaal naar tevredenheid is klaargezet kunnen we beginnen: zoon- of dochterlief omkleden! Voor een cakesmash is het leuk om bijzondere kleertjes te hebben. Voor dames is een jurkje een aanrader, voor de heertjes kun je denken aan bretellen op een bloot bovenlijf. Alles kan!

Zodra we gaan beginnen zetten we het (aankomend) feestvarken in de studio neer met de smashcake. Nu moeten we hopen dat deze smashcake helemaal veroverd wordt door de kleine! Meestal kost het een paar minuutjes voordat de kinderen hebben kunnen wennen en beseffen dat ze de smashcake kunnen eten. Wees zelf niet gefrustreerd als het niet lekker loopt in het begin! Geef de kleine de kans om alles te verkennen. Laat ze lekker rondlopen, kijken naar de slingers en spelen met de ballonnen. Blijf zelf vooral relaxed en ga niet te veel instructies aan je kind geven, daar worden ze gek van (en ik ook!). Uiteindelijk kun je ze stiekem laten proeven aan de smashcake zodat ze weten wat ze ermee kunnen. Met een beetje geluk gaat de smashcake stuk, plakt de boter crème van tenen tot neus en vliegen de stukken cake om onze oren. Dan heb je de echte cakesmash te pakken.

We laten lekker gebeuren wat gaat gebeuren. Meestal is na 45 minuten de energie op en begint het kind zich te vervelen. Bij het uitgebreide en exclusieve pakket kunnen we nog een baddersessie houden. Ik pak daarvoor een grote soepketel met lekker warm water. Ik doe daar een beetje Zwitsal in zodat je kindje lekker in bad kan gaan. We zetten deze ketel tussen de restanten van de kapotgeslagen smashcake neer en laten ook hier gebeuren wat gaat gebeuren. Na 15 minuutjes in de soepketel dobberen hebben we heel veel mooie, leuke foto's. Je kunt je kindje in de ketel nog even schoonmaken met wat extra wasgel, voordat je de kleine gaat aankleden.

Na afloop hoef je niets op te ruimen, tenzij je nog meegebrachte versiering terug wil hebben. Dan zorgen we samen dat de versiering en de kleine veilig in de auto komt. De foto's komen gemiddeld na een weekje naar jullie toe. Als je het exclusieve pakket hebt dan maak ik nog een album nadat jullie tevreden zijn over de foto's. Als je het basis of uitgebreide pakket hebt, moet je eraan denken om zelf een smashcake te regelen voor de cakesmash. Bij je lokale bakker kun je de mooiste creaties krijgen! In het exclusieve pakket zit al een taartje inbegrepen, die neem ik op de dag van de foto's voor jullie mee.

Stefan Oostwegel Fotografie -
Zwangerschap fotoshoot

Hoe verloopt een zwangerschap fotoshoot

Stefan Oostwegel Fotografie -
Newborn fotoshoot

Hoe verloopt een nieuwborn fotoshoot?

Stefan Oostwegel Fotografie -
USB Stick

Jouw herinneringen veilig op een USB-stick

Stefan Oostwegel Fotografie -
Fotoalbum

Leg je herinneringen vast in een fotoalbum

Stefan Oostwegel Fotografie -
Betalen

Hoe gaat de betaling in z’n werk?

Vind je dit interessant? Kijk dan eens bij

Stefan Oostwegel Fotografie -
Cakesmash fotografie

De eerste verjaardag vieren met een cakesmash

Stefan Oostwegel Fotografie -
Zwangerschap en Newborn fotografie

Je zwangerschap en of newborn vastleggen voor de mooiste herinneringen