fbpx

Sprookjes bruiloft

Kenneth van Keno Media vroeg of ik kon helpen bij een bruiloft. Hij had mij al aangegeven dat het om een bijzondere bruiloft zou gaan, eentje die ik niet snel zou vergeten. Na een kort kennismakingsgesprek via de telefoon met de bruidegom was ik overtuigd, het zou een zeer memorabele bruiloft worden! Er werd mij verteld dat we op verschillende locaties zouden zijn. De kerkdienst zou plaatsvinden in Duitsland, gevolgd door een zeer uitgebreide lunch op de Schinvelder Hoeve, met een knallend feest in Kasteelhoeve de Grote Hegge.

Onderweg naar de kerk begon ik steeds meer het gevoel verder van de bewoonde wereld af te komen. Uiteraard was dit een plaats waar ik nog nooit geweest was! Een klein kerkje verborgen in een zijstraat van een klein dorpje, hoe sprookjesachtig wil je het hebben. Hoewel mijn Duits uitermate slecht is, was ik zeer geboeid door het enthousiasme tijdens de dienst. Naast de bruiloft was er tevens de doop van de dochter. Dit was natuurlijk dubbel feest! Ondanks dat er geen foto’s tijdens de mis gemaakt konden worden, hebben we dit ruimschoots goedgemaakt direct na de mis.

Bij de Schinvelder Hoeve was alles prachtig aangekleed. Mooie grote ronde tafels met allerlei lekkernij voor de gasten. Het was tot in de puntjes verzorgt zoals je dat zou mogen verwachten op een dag als deze. Nadat iedereen uitgebreid had gegeten was het tijd om foto’s te maken. Rondom de hoeve ligt een prachtig park waar we eerst met alle gasten samen de foto’s hebben gemaakt, waarna ik met het bruidspaar ben gaan rondlopen. De zon die langzaam onder ging tijdens het prachtige gouden uurtje maakte het compleet.

Vervolgens kwam ik terecht in Thorn, bij de Kasteelhoeve de Grote Hegge. Deze locatie overtrof iedere mogelijke verwachting die ik had. Het leek echt alsof ik een sprookje binnenliep. Een lange oprijlaan met vele vuurkorven, rookmachines en bellenblaas. Vervolgens een witte loper naar de welkomst hal, waar de gasten konden genieten van een lekker drankje. Als je denkt dat een ober verantwoordelijk was voor dit drankje, dan heb je het mis. Hier liep een steltloper op vreselijk hoge stelten, om de gasten allen te voorzien van een drankje! Geweldig. Terwijl de lakeien aan het begin van de oprijlaan de gasten op zeer ludieke wijze welkom heette, liep een vuurspuwer rond met fakkels voor een onvergetelijke ervaring!

Om 20h00 werden alle gasten buiten verwachten. Een groot zwart doek hield de binnenplaats gescheiden van de bezoekers. Luide muziek begon het publiek op te warmen, waarna de vuurspuwer zowel de grond als de hemel in vuur en vlam zette. Het zwarte doek ging in enkele seconden open, waarna vuurwerk de binnenplaats sierlijk verlichtte. De binnenplaats was voorzien van alle gemakken waar je alleen maar van durft te dromen! Verschillende cateraars boden zeer smakelijke hapjes aan, tussen alle zit plekjes en hooibalen om lekker te genieten van deze avond. Onder een grote tent konden de mensen genieten van een voortreffelijk hapje en een drankje. Het feest? Daar was een speciale zaal voor aangekleed, waar men tot in de late uurtjes van heeft genoten!