fbpx

MedPhoton Imaging ring

De communicatieafdeling van Maastro Clinic nam contact met mij op. Ze hadden het verzoek gekregen om foto’s te maken van een zeer bijzonder apparaat: de Imaging Ring van MedPhoton. Het gaat om een primeur in de wereld, die straks live gaat bij Maastro Clinic en ZON-PTC voor de protonen bestraling. Dit is een zeer bijzonder röntgen apparaat die foto’s maakt van de patiënten tijdens de behandeling. Hierdoor kunnen de laboranten de positie van de patiënt en het doelgebied uiterst nauwkeurig vastleggen en eventueel aanpassen.

Voor mij was het ook een primeur. Ik was nog niet in deze ruimte geweest terwijl het apparaat al zo ver klaargemaakt is. Er wordt op dit moment met man en macht gewerkt om alles af te ronden voor de eerste bestraling. Aan het einde van dit jaar zal de eerste patiënt hier behandeld worden. Hoewel ik erg bekend ben met een bestralingsapparaat was dit toch wel uiterst bijzonder.

Met grote stappen liep ik over alle kabels en spullen die op de vloer lagen, tussen het apparaat dat een ritmisch geluid maakt op de achtergrond. Voorzichtig langs de tafels af, om het bestralingsapparaat heen. Het was uiterst bijzonder om een kijkje te mogen nemen bij dit gigantische project.

Bekijk alle foto’s in de galerij van MedPhoton Imaging Ring

MedPhoton Imaging Ring

MedPhoton Imaging Ring

MedPhoton Imaging Ring